Toiduhügieeni koolitus
Maksumus: 22 €+km (koos käibemaksuga 26,40€)
Hetkel avalikke koolitusi sellel teemal ei toimu aga soovi korral võimalik tellida, hind kokkuleppel.
Õppekavarühm: Toiduainetöötlus ja -tootmine
Sihtrühm: Toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete töötajad, hooldusasutuste, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, kokad, köögipersonal.
Eesmärk: Anda teadmisi toiduhügieenist tarbijate tervise turvalisuse tagamiseks, töötajate teadlikkuse tõstmine ja heade hügieenistandardite tagamine ettevõttes. Koolituse läbimine on nõutav Toiduseaduse ja Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 kohaselt.
Õpiväljund: Algteadmised toiduhügieenist
Õpingu alustamise tingimused: Eesti keele oskus
Õppe kogumaht: 6 akadeemilist tundi
Käsitletavad teemad:
- Toiduhügieeni eesmärgid ja ülesanded
- Toidukäitlemisega seotud terminoloogia
- Toidu füüsikaline saastumine ja selle vältimine
- Toidu keemiline saastumine ja selle vältimine
- Toidu mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
- Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
- Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused, ja -infektsioonid
- Ristsaastumine ja selle vältimine
- Toidu käitlemise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
- Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
- Puhastamine ja desinfitseerimine
- Kahjuritõrje
- Isiklik hügieen
- Enesekontrolli põhimõtted
- Toitu käsitlevad õigusaktid
- Toitu käsitleva töötaja vastutus
Õpikeskkond: Loeng õppeklassis
09.00 - 11.15 õppetöö
11.15 - 11.45 kohvipaus
11.45 - 14.00 õppetöö
Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid: Tunnistus väljastatakse peale teadmiste kontrolli, mis on testi vormis
Registreeruda ja infot küsida telefonil +372 527 1907 või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.