Maksumus: 135€+km (koos käibemaksuga 162€)

Hetkel avalikke koolitusi sellel teemal ei toimu aga soovi korral võimalik tellida, hind kokkuleppel.

Õppekavarühm: Toiduainetöötlus ja -tootmine

Koolitus on mõeldud ettevõttesiseste toiduhügieeni koolituste korraldajatele ja keskastme juhtidele. Iga ettevõte võib ise korraldada oma töötajatele toiduhügieeni koolitusi, kui on olemas selleks sobilike teadmistega isik ehk läbinud toiduhügieeni keskastme koolituse.

Sihtrühm: Toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete juhtivtöötajad, kes viivad ettevõttes läbi hügieenialaseid koolitusi või tegelevad enesekontrolliplaani haldamisega.

Eesmärk: Anda teadmisi toiduhügieenist tarbijate tervise turvalisuse tagamiseks, töötajate teadlikkuse tõstmine ja heade hügieenistandardite tagamine ettevõttes. Koolituse korraldamine töötajatele on nõutav Toiduseaduse ja Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 kohaselt.

Õpiväljund: Koolituse läbinud osakab koostada oma ettevõttele koolituskava ja omab toiduhügieeni teadmisi kesktasemel ettevõttesiseste koolituste läbiviimiseks.

Õpingu alustamise tingimused: Eesti keele oskus

Õppe kogumaht: 24 akadeemilist tundi

Käsitletavad teemad:

  • Toiduohutuse põhimõtted
  • Toiduhügieeni eesmärgid ja ülesanded
  • Toidukäitlemise terminoloogia
  • Heast hügieenist tulenev kasu
  • Puuduliku hügieeniga kaasnev kahju
  • Toidu füüsikaline saastumine ja selle vältimine
  • Toidu keemiline saastumine ja selle vältimine
  • Toidu mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
  • Ristsaastumine ja selle ohud
  • Isiklik hügieen
  • Toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus
  • Ettevõttes koolituse läbiviimise korraldamine ja koolitusele esitatavad nõuded
  • Koolituskava koostamine, algmaterjalide leidmine

 

  • Mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid
  • Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja –infektsioonid
  • Biokiled: olulisus, teke, seos sanitatsiooni korraldusega ning biokilede elimineerimine
  • Proovide võtmise põhimõtted
  • Toiduainete säilitamise meetodid
  • Toidu käitlemise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
  • Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
  • Puhastamine ja desinfitseerimine
  • Kahjuritõrje

 

  • Toiduohutuse põhimõtete tutvustamine
  • HACCP ajalugu ja vajalikkus
  • HACCP 7 printsiipi, HACCP 12 põhimõtet
  • Enesekontrolliplaani juurutamise ettevalmistus
  • Tehnoloogilise skeemi koostamise viisid
  • Ohtude kindlakstegemine, ennetavate abinõud
  • Kriitiliste punktide määramine ja kontrolli kehtestamise meetodid
  • Enesekontrolliplaani tõhususe tõestuse läbiviimise võimalused
  • Dokumenteerimise põhimõtted

 

Õpikeskkond: auditoorne loeng

09.00 - 11.00 õppetöö
11.00 - 11.30 kohvipaus
11.30 - 13.30 õppetöö
13.30 - 14.00 kohvipaus
14.00 - 16.00 õppetöö

Hind sisaldab koolitusmaterjali, kohvipauside ja tunnistuse maksumust.

Registreeruda ja infot küsida telefonil +372 527 1907 või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.