Hetkel avalikke koolitusi sellel teemal ei toimu aga soovi korral võimalik tellida, hind kokkuleppel. Samuti võimalik tellida e-koolitus

Maksumus: küsi pakkumist

Õppekavarühm: Toiduainete töötlemine

Sihtrühm: Toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete töötajad, hooldusasutuste, koolide ja lasteaedade majandusalajuhatajad, kokad, köögipersonal.

Eesmärk: Anda teadmisi enesekontrolliplaani koostamise, haldamise vajalikkusest ja selle õige rakendamise tulemuslikkusest tervisele ohutu toidu tagamiseks. Koolituse läbimine on nõutav  Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 kohaselt enesekontrolliplaani väljatöötamise, haldamise või asjakohaste juhiste rakendamise eest vastutavatele isikutele.

Õpiväljund: Koolituse läbinud oskab koostada ja hallata enesekontrolliplaani.

Õpingu alustamise tingimused: Eesti keele oskus

Õppe kogumaht: 6 akadeemilist tundi (1 päev)

Käsitletavad teemad:

Toiduohutuse põhimõtted
Eeltingimuste programm
HACCP ajalugu ja vajalikkus
HACCP 7 printsiipi, HACCP 12 põhimõtet
Enesekontrolliplaani juurutamise ettevalmistus
Füüsikalised, keemilised, mikrobioloogilised ohud
Tehnoloogilise skeemi koostamise viisid
Ohtude kindlaks tegemine, ennetavad abinõud
Kriitiliste punktide määramine ja kontrolli kehtestamise meetodid
Enesekontrolliplaani tõhususe tõestuse läbiviimise võimalused
Dokumenteerimise põhimõtted

Eelpool nimetatud teemad räägime lahti läbi praktilise enesekontrolliplaani koostamise näite. Enesekontrolliplaani koostamise näitena kasutame alljärgnevat struktuuri:

I osa Eeltingimuste programm
ET 1.1 Ettevõtte asend, infrastruktuur
ET 1.2 Ruumid ja seadmed
ET 1.3 Tooraine
ET 1.4 Toidu vedu
ET 1.5 Külmaahela katkematuse tagamine.
ET 1.6 Toidu pakkimine/pakendamine
ET 1.7 Jäätmekäitlus
ET 1.8 Kahjuritõrje
ET 1.9 Pesemine ja desinfitseerimine
ET 1.10 Joogivesi
ET 1.11 Personali tervis
ET 1.12 Isiklik hügieen
ET 1.14 Koolitus
ET 1.14 Jälgitavus
ET 1.15 Kaebused ja järelevalveasutuse informeerimine
ET 1.16 Laboratoorsed uuringud
II osa HACCP põhimõtted
2.1 HACCP meeskond
2.2 Toidu tehniline kirjeldus
2.3 Protsessi tehnoloogilise skeemi koostamine ja kinnitamine
2.4 Protsessi kirjeldus
2.5 Ohtude analüüs ja KKP määramine
2.6 KKP piiride määramine, seire korraldamine, korrigeerivad tegevused
2.7 Tegevuste kehtestamine süsteemi nõuetekohasuse tõendamiseks
2.8 Dokumenteerimine

Õpikeskkond: auditoorne loeng või veebikeskkond

Infot küsida telefonil +372 527 1907 või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 

 

 

HACCP põhise enesekontrolliplaani, mahetunnustamise dokumentatsiooni koostamine

Koolitus toimub:

  • 23. märts 2017 (algus kell 9.00) Jõgeva, Turu 7 (A.Tammel seminariruum)

Maksumus:

  • Sihtrühmale tasuta
  • Mittesihtrühmale 20€+km

Õppekavarühm: Toiduainetöötlus ja -tootmine

Sihtrühm: Toimumiskoha maakonna ettevõtte töötajad, mis tegeleb:

  • põllumajandustoodete tootmise ja töötlemisega või
  • põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete

Eesmärk: Anda teadmisi enesekontrolliplaani koostamise, haldamise vajalikkusest ja selle õige rakendamise tulemuslikkusest tervisele ohutu toidu tagamiseks ning mahetunnustamiseks vajalike dokumentatsiooni koostamiseks

Õpiväljund: Koolituse läbinud osakab koostada ja hallata enesekontrolliplaani ning koostada mahetunnustamiseks vajaliku taotluse koos lisadokumentidega.

Õpingu alustamise tingimused: Eesti keele oskus

Õppe kogumaht: 7 akadeemilist tundi

Käsitletavad teemad:

  • Toiduohutuse põhimõtete tutvustamine
  • HACCP ajalugu ja vajalikkus
  • HACCP 7 printsiipi ja 12 põhimõtet
  • Füüsikaliste, keemiliste, mikrobioloogilistest ohtudest ülevaade
  • Tehnoloogilise skeemi koostamise viisid
  • Ohtude analüüs
  • KKP määramine ja kontrolli kehtestamise meetodid
  • Siseaudit
  • Dokumenteerimine
  • Mahetunnustamise taotlemine ja dokumentatsioonide koostamine- lubatud koostisosad, ristsaastumise vältimine, märgistus, nõuded mahekäitlemisele

Koolitaja: Aile Viks

Õpikeskkond: auditoorne loeng

09.00 - 10.45 õppetöö
10.45 - 11.00 kohvipaus
11.00 - 12.45 õppetöö
12.45 - 13.00 kohvipaus
13.00 - 14.45 õppetöö

Hind sisaldab koolitusmaterjali, kohvipauside ja tunnistuse maksumust.

Koolitus on sihtrühma kuulujale tasuta.
Koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA) summas 65 €. VTA kohta saab infot ja võimalik kontrollida VTA vaba jääki http://www.fin.ee/riigiabi (üleval, paremas nurgas).

Registreeruda Registreerimisvorm

Infot küsida telefonil +372 527 1907 või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. 

 

logo mak 2014 2020 h col eu text2

Koolitus viiakse läbi teadmussiirde ja teavituse toetuse (maakondliku ulatusega tegevused) MAK 2014-2020
meede 1 alameetmed 1.1; 1.2; 1.3 raames.

 

 

Tootmishügieen ja toidu säilivusaja määramine

Alguses oli koolitus planeeritud toimuma 07.02.2017, kuid lükkus edasi.

Koolitus toimub nüüd:

  • 28.veebruar 2017 (algus kell 9.00) Jõgeva, Turu 7 (A.Tammel seminariruum)

Maksumus:

  • Sihtrühmale tasuta
  • Mittesihtrühmale 20€+km

Õppekavarühm: Toiduainetöötlus ja -tootmine

Sihtrühm: Toimumiskoha maakonna ettevõtte töötajad, mis tegeleb:

  • põllumajandustoodete tootmise ja töötlemisega või
  • põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete

Eesmärk: Anda teadmisi tootmishügieeni tagamiseks ja toodete säilivusaja määramiseks toiduohutuse tagamiseks.

Õpiväljund: Koolituse läbinud teab, kuidas tagada tootmishügieen ja millistele parameetritele peab vastama toit säilivusaja lõpus.

Õpingu alustamise tingimused: Eesti keele oskus

Õppe kogumaht: 7 akadeemilist tundi

Käsitletavad teemad:

  • Toitu käsitlevad õigusaktid ja nende muudatused
  • Toiduohutuse mõiste ja sellega seonduv
  • Füüsikaline saastumine ja selle vältimine
  • Keemiline saastumine ja selle vältimine
  • Mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
  • Mikroorganismid ja nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
  • Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused, ja –infektsioonid
  • Toidu säilivusaja määramise mikrobioloogilised indikaatorid
  • Toidu säilivusaja määramise organoleptilised indikaatorid
  • Toidu käitlemise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
  • Ristsaastumine
  • Isiklik hügieen
  • Kestvuskatsed

Koolitaja: Aile Viks

Õpikeskkond: auditoorne loeng

09.00 - 10.45 õppetöö
10.45 - 11.00 kohvipaus
11.00 - 12.45 õppetöö
12.45 - 13.00 kohvipaus
13.00 - 14.45 õppetöö

Hind sisaldab koolitusmaterjali, kohvipauside ja tunnistuse maksumust.

Koolitus on sihtrühma kuulujale tasuta.
Koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA) summas 65 €. VTA kohta saab infot ja võimalik kontrollida VTA vaba jääki http://www.fin.ee/riigiabi (üleval, paremas nurgas).

Registreeruda täites registreerimisvormi või anna oma osalemissoovist teada See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Infot küsida telefonil +372 527 1907 või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. 

 

logo mak 2014 2020 h col eu text2

Koolitus viiakse läbi teadmussiirde ja teavituse toetuse (maakondliku ulatusega tegevused) MAK 2014-2020
meede 1 alameetmed 1.1; 1.2; 1.3 raames.

 

 

 

HACCP põhise enesekontrolliplaani, mahetunnustamise dokumentatsiooni koostamine

Koolitust viiakse läbi koostöös Saarte Koostöökoguga

Koolitus toimub:Kolmapäev, 22. veebruar, kell 10.00-16.00 Tallinna 58, Kuressaare

 

Maksumus: Sihtrühmale tasuta

Õppekavarühm: Toiduainetöötlus ja -tootmine

Sihtrühm: Toimumiskoha maakonna ettevõtte töötajad, mis tegeleb:

  • põllumajandustoodete tootmise ja töötlemisega või
  • põllumajandustoodetest mittepõllumajandustoodete

Eesmärk: Anda teadmisi enesekontrolliplaani koostamise, haldamise vajalikkusest ja selle õige rakendamise tulemuslikkusest tervisele ohutu toidu tagamiseks ning mahetunnustamiseks vajalike dokumentatsiooni koostamiseks

Õpiväljund: Koolituse läbinud osakab koostada ja hallata enesekontrolliplaani ning koostada mahetunnustamiseks vajaliku taotluse koos lisadokumentidega.

Õpingu alustamise tingimused: Eesti keele oskus

Õppe kogumaht: 7 akadeemilist tundi

Käsitletavad teemad:

  • Toiduohutuse põhimõtete tutvustamine
  • HACCP ajalugu ja vajalikkus
  • HACCP 7 printsiipi ja 12 põhimõtet
  • Füüsikaliste, keemiliste, mikrobioloogilistest ohtudest ülevaade
  • Tehnoloogilise skeemi koostamise viisid
  • Ohtude analüüs
  • KKP määramine ja kontrolli kehtestamise meetodid
  • Siseaudit
  • Dokumenteerimine
  • Mahetunnustamise taotlemine ja dokumentatsioonide koostamine- lubatud koostisosad, ristsaastumise vältimine, märgistus, nõuded mahekäitlemisele

Koolitaja: Aile Viks

Õpikeskkond: auditoorne loeng

10.00 - 11.45 õppetöö
11.45 - 12.15 kohvipaus
12.15 - 14.00 õppetöö
14.00 - 14.15 kohvipaus
14.15 - 16.00 õppetöö

Hind sisaldab koolitusmaterjali, kohvipauside ja tunnistuse maksumust.

Koolitus on sihtrühma kuulujale tasuta.
Koolitusel osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA) summas 65 €. VTA kohta saab infot ja võimalik kontrollida VTA vaba jääki http://www.fin.ee/riigiabi (üleval, paremas nurgas).

Registreeruda Registreerimisvorm

Infot küsida telefonil +372 527 1907 või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. 

 

logo mak 2014 2020 h col eu text2

Koolitus viiakse läbi teadmussiirde ja teavituse toetuse (maakondliku ulatusega tegevused) MAK 2014-2020
meede 1 alameetmed 1.1; 1.2; 1.3 raames.

 

 

 

Maksumus: 79€+km (koos käibemaksuga 94,80€)

Õppekavarühm: Toiduainetöötlus ja -tootmine

Koolitus on mõeldud ettevõttesiseste toiduhügieeni koolituste korraldajatele ja keskastme juhtidele. Iga ettevõte võib ise korraldada oma töötajatele toiduhügieeni koolitusi, kui on olemas selleks sobilike teadmistega isik ehk läbinud toiduhügieeni keskastme koolituse.

Sihtrühm: Toitlustus-, toidukaubandus-, toidutootmisettevõtete juhtivtöötajad, kes viivad ettevõttes läbi hügieenialaseid koolitusi või tegelevad enesekontrolliplaani haldamisega.

Eesmärk: Anda teadmisi toiduhügieenist tarbijate tervise turvalisuse tagamiseks, töötajate teadlikkuse tõstmine ja heade hügieenistandardite tagamine ettevõttes. Koolituse korraldamine töötajatele on nõutav Toiduseaduse ja Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse nr. 852/2004 kohaselt.


 

Õpiväljund: Koolituse läbinud osakab koostada oma ettevõttele koolituskava ja omab toiduhügieeni teadmisi kesktasemel ettevõttesiseste koolituste läbiviimiseks.

Õpingu alustamise tingimused: Eesti keele oskus

Õppe kogumaht: 24 akadeemilist tundi

Käsitletavad teemad:

  • Toiduohutuse põhimõtted
  • Toiduhügieeni eesmärgid ja ülesanded
  • Toidukäitlemise terminoloogia
  • Heast hügieenist tulenev kasu
  • Puuduliku hügieeniga kaasnev kahju
  • Toidu füüsikaline saastumine ja selle vältimine
  • Toidu keemiline saastumine ja selle vältimine
  • Toidu mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
  • Ristsaastumine ja selle ohud
  • Isiklik hügieen
  • Toitu käitleva töötaja kohustused ja vastutus
  • Ettevõttes koolituse läbiviimise korraldamine ja koolitusele esitatavad nõuded
  • Koolituskava koostamine, algmaterjalide leidmine

 

  • Mikroorganismide kasvu mõjutavad tegurid
  • Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgistused ja –infektsioonid
  • Biokiled: olulisus, teke, seos sanitatsiooni korraldusega ning biokilede elimineerimine
  • Proovide võtmise põhimõtted
  • Toiduainete säilitamise meetodid
  • Toidu käitlemise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
  • Käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
  • Puhastamine ja desinfitseerimine
  • Kahjuritõrje

 

  • Toiduohutuse põhimõtete tutvustamine
  • HACCP ajalugu ja vajalikkus
  • HACCP 7 printsiipi, HACCP 12 põhimõtet
  • Enesekontrolliplaani juurutamise ettevalmistus
  • Tehnoloogilise skeemi koostamise viisid
  • Ohtude kindlakstegemine, ennetavate abinõud
  • Kriitiliste punktide määramine ja kontrolli kehtestamise meetodid
  • Enesekontrolliplaani tõhususe tõestuse läbiviimise võimalused
  • Dokumenteerimise põhimõtted

 

Registreeruda ja infot küsida telefonil +372 527 1907 või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 

 

Töökeskkonnaspetsialistide, töökeskkonnavolinike, töökeskkonnanõukogu liikmete 24-tunnine väljaõppekursus.

Maksumus: Hetkel avalikke koolitusi sellel teemal ei toimu aga soovi korral võimalik tellida, hind kokkuleppel.

Õppekavarühm: Töökaitse

Sihtrühm: Töökeskkonnavolinikud, töökeskkonnaspetsialistid, töökeskkonnanõukogu liikmed, tööandjad, keskastme juhid

Eesmärk: Anda töökeskkonnavoliniku, töökeskkonnaspetsialisti ja töökeskkonnanõukogu liikmete töötervishoiu- ja tööohutusalast väljaõpet ning täiendõpet vastavalt «Töötervishoiu ja tööohutuse seaduse» paragrahvi 2 lõike 3 alusel kehtestatud määrusele "Töötervishoiu- ja tööohutusalase väljaõppe ja täiendõppe kord".

Õpiväljund: Töötervishoiu- ja tööohutusalane väljaõpe vastavalt «Töötervishoiu ja tööohutuse seaduse» paragrahvi 2 lõike 3 alusel kehtestatud määrusele "Töötervishoiu- ja tööohutusalase väljaõppe ja täiendõppe kord".

Õpingu alustamise tingimused: Eesti keele oskus ja internetiühendusega arvuti või nutiseadme kasutamise võimalus

Õppe kogumaht: 24 akadeemilist tundi (auditoorne loeng)- õppetöö 3 päeval.

Käsitletavad teemad:

ÜLDSÄTTED
1.1. Töökeskkonna mõiste
1.2. Töökeskkonnas esinevad ohud
1.3. Tööolme
1.4. Tööandja ja töötaja kohustused ja õigused
1.5. Tööõnnetus ja kutsehaigestumine (registreerimine, teatamine, uurimine)
1.6. Õnnetusoht
1.7. Tööandja ja töötaja vastutus
1.8. Riiklik järelevalve
TÖÖTERVISHOIU JA TÖÖOHUTUSE KORRALDUS
2.1. Riigi tasandil:
2.2. Ettevõtte tasandil:
2.3. Sisekontroll, töötervishoiu ja tööohutuse tegevuskava
2.4. Töötajate tervisekontroll
2.5. Koostöö
RISKIANALÜÜS
3.1. Riskianalüüsi mõiste
3.2. Töökeskkonna ohutegurid, nende mõju tervisele:
3.3. Riski hindamise meetodid
3.4. Riskide ohjamise abinõud
3.5. Ergonoomia

NB! Koolitus sisaldab töötervishoiu ja tööohutuse seaduse (lühend - TTOS) ja sellega seotud määruste muudatuste (alates 01.01.2019) infot. Lisatud detailne muudatuste loetelu koos põhjendustega, miks need muudatused tehti. Nii on parem mõista, mida edaspidi oodatakse tööandjatelt ja kuidas muudatust rakendada ettevõttes.

Õpikeskkond: auditoorne loeng

09.00 - 11.00 õppetöö
11.00 - 11.30 kohvipaus
11.30 - 13.30 õppetöö
13.30 - 14.00 kohvipaus
14.00 - 16.00 õppetöö

Hind sisaldab koolitusmaterjali, kohvipauside ja tunnistuse maksumust.

Registreeruda ja infot küsida telefonil +372 527 1907 või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 

 

KOOLITUS INTERNETIS

Lisavõimalusena pakume e-õppena

Töökeskkonnavolinike ja töökeskkonnanõukogu liikmete 24-tunnine väljaõppe e-kursus

 

 

Koolitusasutus on Sotsiaalministeeriumis registreeritud "Töötervishoiu ja tööohutuse seaduse" alusel töötervishoiu- ja tööohutusalaste välja- ja täiendõppekursuste läbiviimiseks.

Registreerimise number ja kuupäev: 1/2016, 1.02.2016

 

 

 

 

Maksumus: soodushind 59€*+km, tavahind 79€+km.

*Soodushind kehtib, kui koolitusele registreeritakse vähemalt 2 nädalat enne koolituse toimumist.

Hetkel avalikke koolitusi sellel teemal ei toimu aga soovi korral võimalik tellida, hind kokkuleppel.

 

Õppekavarühm: Töökaitse

Sihtrühm: Töökeskkonnavolinikud, töökeskkonnanõukogu liikmed, töökeskkonnaspetsialistid, kes on läbinud väljaõppe.

Eesmärk: Anda töökeskkonnavoliniku, töökeskkonnaspetsialisti ja töökeskkonnanõukogu liikmete töötervishoiu- ja tööohutusalast täiendõpet vastavalt «Töötervishoiu ja tööohutuse seaduse» paragrahvi 2 lõike 3 alusel kehtestatud määrusele "Töötervishoiu- ja tööohutusalase väljaõppe ja täiendõppe kord".

Õpiväljund: Töötervishoiu- ja tööohutusalased teadmised

Õpingu alustamise tingimused: Eesti keele oskus ja internetiühendusega arvuti või nutiseadme kasutamise võimalus

Õppe kogumaht: 8 akadeemilist tundi (auditoorne loeng)

Käsitletavad teemad:

Pakume kolme erinevat täiendõppekava teemat, mille seast saate valida endale huvipakkuvama.

TEEMA 1. JUHENDAMINE TERVIS

Töökorralduse ning töötervishoidu ja tööohutust reguleerivad õigusaktid ja uuendused
Töötaja kohustused ja õigused
Töökeskkonnaspetsialisti, -voliniku, -nõukogu liikme töökohustused ja nende määramine/valimine
Esmaabi tagamine ja tegutsemine õnnetuse korral
Tööõnnetused ja kutsehaigused
Keskkonna saastamisest hoidumine
IKV, ohumärguanded
Töötajate juhendamine ja tööle lubamine
Tervisekontroll

TEEMA 2. TÖÖVAHENDID JA OHUTU KESKKOND

Ohutusjuhendite koostamine
Ergonoomiliselt õigeid tööasendid ja –võtted
Töökorralduse reeglid
Tule- ja elektriohutusnõudeid
Tulekustutusvahendite asukoht ning nende kasutamine
Töökohal kasutatavad evakuatsioonipääsud
Töö korraldus seadmete kasutusele võtmisel ja hooldamisel

TEEMA 3. TÖÖKESKKONNAS ESINEVAD OHUD JA RISKIANALÜÜS

Töökeskkonnas esinevad ohutegurid
Riskianalüüs
Tegevuskava riskitaseme vähendamiseks
Sisekontroll

 

Õpikeskkond: auditoorne loeng

09.00 - 11.00 õppetöö
11.00 - 11.30 kohvipaus
11.30 - 13.30 õppetöö
13.30 - 14.00 kohvipaus
14.00 - 16.00 õppetöö

Hind sisaldab koolitusmaterjali, kohvipauside ja tunnistuse maksumust.

Registreeruda ja infot küsida telefonil +372 527 1907 või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

 

KOOLITUS INTERNETIS

Lisavõimalusena pakume e-õppena

Töötervishoiu- ja tööohutusalane 8-tunnine täiendõppe e-õpekursust

 

 

 

xxxxxxx